Hotel Palace

Hotel Palace, Zagreb
15.03.2019.

Analiza i vizualizacija podataka pomoću Power BI alata

 • U svakodnevnom poslovanju koristite program Excel?
 • Pri analizi podataka u Excelu, najveći dio vremena trošite na uređivanje podataka i preslagivanje pivot tablica ili grafova?
 • Producirate predefinirane izvještaje na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi te se susrećete s konstantnim ponavljanjem jedno te istih radnji kako biste izvještaje osvježili s najnovijim podacima?
 • Koristite velike baze podataka te prilikom rada na istima često dolazi do blokiranja Excela?
 • Producirate velike izvještaje te imate izazov urediti izgled izvještaja kako bi svima bio čitljiv?
 • Vaše izvještaje koriste i drugi odjeli unutar organizacije te im svaku izmjenu šaljete putem e-maila?

Sve navedene aktivnosti predstavljaju pred-radnje kao što su uređivanje i organizacija podataka u smislene vizualne preglede raznih informacija ključnih za poslovanje Vaše organizacije.

Ukoliko imate potrebu smanjiti operativne radnje u Excelu te osloboditi vrijeme za kreativnije poslove, kao što je otkrivanje novih znanja iz dostupnih podataka, pri čemu bi Vam poslužili atraktivni vizualni prikazi, te želite da i ostali korisnici Vaših izvještaja prepoznaju korisne informacije iz Vaših izvještaja i pri odlučivanju postanu više orijentirani na podatke…

Mi imamo rješenje za Vas!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na jednodnevni specijalistički edukacijski program u sklopu naše Op2M/Trainer linije usluga.

Analiza i vizualizacija podataka pomoću Power BI alata

Svjedoci smo revolucionarne promjene u kojoj je vještina programiranja dostupnija nego ikada ranije, a mi ćemo Vam to dodatno približiti i pomoći u što bržoj reakciji na potrebe za kvalitetnijim upravljanjem izvještajima.

Više ne morate biti programer da biste programirali. Pokazat ćemo Vam kako kreirati atraktivan vizualni prikaz i kako kompleksnije informacije i podatke prezentirati ostatku organizacije da im budu jasni i pregledni.

 • Ograničenja Excela sve više Vam stvaraju izazov u svakodnevnom korištenju podataka u svrhu uređivanja, analize i vizualnih prikaza.
 • Želite smanjiti vrijeme koje trošite na suhoparne, operativne radnje u Excelu kako biste producirali željenu analizu ili izvještaj te osloboditi vrijeme za analizu informacija i odlučivanje.
 • Želite pojačati kulturu orijentiranosti na podatke pri donošenju odluka, ali zbog vremenske oskudice niste uvijek u stanju pravovremeno obraditi i urediti podatke u Excelu, kako bi bili dostupni za analizu.
 • Imate izazov oko vizualnog prikaza podataka što zbog količine informacije koje želite prikazati, što zbog nepovezanosti podataka između više izvora.
 1. Direktan pristup na bazu podataka.
 2. Izvještaj je dostupan i osvježen s najnovijim podacima u svakom trenutku.
 3. Interaktivno izvještavanje omogućuje promjenu vizualnog prikaza ovisno o potrebama korisnika na vrlo jednostavan i brz način.
 4. Izvještavanje putem dijeljenih nadzornih ploča.

Na ovom edukacijskom programu saznat ćete:

 • mogućnosti i prednosti korištenja Power BI alata, kako jednostavno odgovoriti na izazove i ograničenja koja imate prilikom korištenja Excela,
 • tehnike jednostavnog upravljanja podacima, unos podataka iz različitih izvora, kreiranje relacijske baze podataka, izrada kalkulacijskih stupaca i mjera te osnovne DAX funkcije
 • kako izraditi interaktivne izvještaje u obliku nadzornih ploča te jednostavno podijeliti iste unutar organizacije. Naučit ćete vrlo brzo kreirati atraktivan pregled podataka kojima upravljate.

Pomoći ćemo Vam u stjecanju znanja potrebnih za što lakši početak korištenja Power BI alata te ćemo Vam pomoći u idejnim rješenjima za izazove s kojima se susrećete u poslovanju.

Cilj ovog edukacijskog programa je da napravite značajan korak u povećanju kvalitete rada koju ste do sada imali koristeći tradicionalne alate. Vremenski ćete brže i jednostavnije odgovoriti na potrebe i upite koje ste do sada rješavali te će Vam se osloboditi prostor za kreativan rad, dok će rutinski biti minimaliziran.

 • svim ključnim zaposlenicima i menadžerima, koji žele poboljšati standard izvještavanja unutar organizacije u kontekstu povećanja efikasnosti rada i podizanja kvalitete vizualnog prikaza
 • svima koji žele smanjiti količinu rutinskog, operativnog posla i saznati više o najnovijim trendovima kako bi kasnije uz puno manje uloženog rada svjedočili značajno kvalitetnijim rezultatima
 • djelatnicima i menadžmentu koji su zaduženi za praćenje efikasnosti rada prodajnih kanala
 • djelatnicima i menadžmentu koji su zaduženi za kontroling
 • Middle i Back Office, zaduženi za usklađivanje podataka, obradu i analizu
 • svima onima koji u spremni na sljedeći korak nakon Excela te si žele olakšati prvi korak u korištenju Power BI alata
 1. Uvod u Power BI
  1. Općenito o alatu i mogućnostima korištenja
  2. Povezivanje s bazama podataka
  3. Uređivanje podataka
  4. Relacijske baze
 1. Studij slučaja (Case study) – praćenje efikasnosti rada prodaje
  1. Uređivanje različitih baza podataka i priprema za korištenje
  2. Osnovne transformacije: transformacija redova u stupce, dodavanje stupaca, dodavanje kalkulacijskih stupaca, formatiranje podataka, razdvajanje stupaca i dr.
  3. Izrada dimenzijskih tablica i povezivanje različitih baza podataka
  4. Kreiranje mjera koje služe za vrednovanje uspješnosti poslovanja (KPIs)
  5. Vizualni prikaz, izrada nadzornih ploča, Dashboards
 1.   Objava izvještaja i dijeljenje s kolegama
  1. Objavljivanje
 • Petak  15.  03. 2019.
 • Edukacijski program počinje u 9:00, te traje do 16:00;
  (registracija sudionika se obavlja između 9:00 i 9:15)
 • Hotel Palace, Trg Josipa Jurja Strossmayera 10, Zagreb, RH
 • Uplata se obavlja na račun tvrtke Op2M o.o. po prijavi, najkasnije 08.03.2019.
 • Neto iznos 1.375,00 kuna + PDV (25%) po polazniku iz RH.
 • Neto iznos 185,00 € + PDV (25%) po polazniku iz SEE.
 • Naknada pokriva sudjelovanje na edukacijskom programu uz korištenje konferencijske dvorane, pripadni radni materijal u tiskanom obliku, blok,
  olovku, 2 osvježenja uz kavu/čaj u pauzama, 1 ručak te certifikat o sudjelovanju.

Op2M logotipTvrtka Op2M svojim partnerima pomaže u transformaciji poslovanja čineći ga optimalnijim, a time i održivijim, te sigurnijim. U svom se pristupu poslovnim problemima Op2M koristi ekstenzivnom razinom ekspertize temeljene na višegodišnjem iskustvu unutar financijske industrije. Pri tom, kroz suradnju koja je u potpunosti prilagođena potrebama Vaše organizacije, kreira cjelovita rješenja, koja se razmjerno brzo implementiraju te, uz osiguranje prijenosa relevantnih znanja, produciraju konkretan i pozitivan učinak na poslovanje.

Vjerujemo da u našoj paleti usluga strukturiranoj kroz tri programa:

 • Op2M/Advisor – Prijenos stručnih znanja kroz široki spektar konzultantskih usluga, te osmišljavanje i implementacija najboljih rješenja za Vašu organizaciju
 • Op2M/Trainer – Edukacijski programi skrojeni na temelju razumijevanja Vaših kompetencijskih potreba
 • Op2M/VirtualOptom – svi naši standardni programi usluga sad su dostupni putem VideoConf, web i e-mail kanala koji omogućuju neizravni način komunikacije
 • Op2M/RiskExpert-On-Demand – usluga brzog unajmljivanja eksperata s ciljano odabranim tipovima ekspertize i razinama iskustva iz industrije, kao i njihovo ‘posuđivanje’ uzduž cijele organizacije
 • Op2M/AskOptom – u vrlo kratkom roku dobivanje konkretnog, intuitivanog i jednostavno razumljivog odgovora na predmetno pitanje, što klijenta u vrlo kratkom roku vraća u njegov i onako pretrpani, raspored rješavanja operativnih zadataka
 • Op2M/SystemArchitect – Osmišljavanje sistemske arhitekture, sposobne ispuniti identificirane poslovne zahtjeve i prioritete, temeljene na analizi postojeće informacijsko-tehnološke infrastrukture, možete pronaći upravo ono što je Vašoj instituciji u ovom trenutku potrebno.

Anastazija Britvić ima iskustvo rada u financijskom i telekom sektoru s naglaskom na poslove vezane uz analizu podataka. Karijeru je započela kao volonter u Privrednoj banci Zagreb u kojoj je ubrzo dobila priliku raditi na automatizaciji procesa unosa i usklade podataka u funkciji analitičara Middle Office-a, u sklopu Sektora za upravljanje rizicima. 2007. godine prihvaća ponudu iz Hrvatske poštanske banke te karijeru nastavlja na poziciji dilera na deviznom tržištu, a kasnije i glavnog dilera za devizno tržište. Tamo upravlja deviznom pozicijom banke te trguje devizama u špekulativne svrhe i u svrhu zaštite, bavi se korporativnom prodajom financijskih proizvoda, sudjeluje u projektu implementacije sustava za trgovanje te se bavi fundamentalnom i tehničkom analizom tečaja. Također je dobila priliku u odjelu tržišnih rizika razviti model za vrednovanje portfelja banke.
2016. godine prihvaća izazov promjene industrije i zapošljava se u Tele2 gdje nastavlja s obogaćivanjem iskustva u kontekstu analiza i prognoziranja. Trenutno radi u tvrtki A1 Hrvatska u odjelu razvoja prodaje gdje se bavi kreiranjem modela u Power BI alatu s naglaskom na modele koji se odnose na optimizaciju poslovanja, izradu prodajnog funnel-a, predikcije prodajnih rezultata i slično.

“Količina podataka svakodnevno raste kao i potreba za poslovnom inteligencijom, koja može pretvoriti podatke u podlogu za odlučivanje.”

~  

Op2M/Trainer

Uskladite svoje edukacijske potrebe s poslovnim ciljevima i vrijednostima!

Op2M/Advisor

Smanjite neizvjesnost putovanja kroz složeni i brzomjenjajući financijski krajobraz!

Op2M/System Architect

Izgradite fleksibilnu sistemsku arhitekturu po mjeri vašeg poslovanja.

Op2M d.o.o., Strojarska cesta 20, 10 000 Zagreb, Hrvatska MB:04148541 OIB: 05789083851 upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 080888976.

Temeljni kapital iznosi 20.000,00 kn i uplaćen je u cijelosti. Osnivač i jedini član društva: Stjepan Anić.

IBAN: HR8324020061100684694 kod Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb, OIB: 23057039320

SWIFT: ESBCHR22 PDV ID: HR05789083851